Ara que ja és aquí el bon temps, i les ganes de reunir-nos amb amics ... et proposem 5 receptes perquè puguis preparar uns deliciosos còctels. Són ideals per prendre a la terrassa aquest estiu. Prova'ls i sorprèn als teus amics!
Hi ha còctels que es preparen fent la barreja dins de la coctelera amb gel. És important triar una coctelera d'acer inoxidable, ja que refredarà millor la beguda, i que tingui un petit filtre a la boca, perquè no caigui el gel. Com el Margarita o la pinya colada.
Necessitaràs alguns estris per preparar les teves còctels com un got mesurador, un obridor, unes pinces per al gel, un rascador de peles, unes culleres per remenar, etc ...
Hi recursos que ens poden facilitar les preparacions, com per exemple, varetes agitadores que vénen amb marques que indiquen la quantitat de cada ingredient.
Per als còctels com el mojito o la caipirinha, necessitem picar el gel. Una manera de tenir sempre gel picat a moment, és tenir una picadora de gel a casa. N'hi ha elèctriques o manuals.
Presenta de forma bonica teus còctels: Uns gots bonics, unes palletes de colors ... (molt millor si són reutilitzables d'acer, o de paper), punxa unes llaminadures ... ¡El teu beguda ha d'entrar per la vista!
Una altra molt bona opció és preparar la barreja del combinat en gran quantitat, sobretot si tens molts convidats a casa o estàs celebrant una festa. La poses en un dispensador de begudes, i la gent pot anar servint-se directament al got, durant tota la nit.
- 60 ml de rom anyenc.
- 2 culleradetes de postres de sucre bru per got.
- 1/2 llima (tallada a quarts).
- 6-8 fulles de menta per got.
- Gasosa tipus Sprite, per acabar d'omplir el got.
- Gel picat o gel pilé.
El mojito es prepara directament al got:
1. Posarem les 2 culleradetes de sucre en el got, després les fulles de mentes i els quarts de 1/2 llima.
2. Aixafarem amb un morter, amb cura de que les fulles de menta no es trenquin massa.
3. Afegim el rom.
4. Afegim el gel picat fins a dalt del got.
5. Afegim la gasosa fins a la vora.
6. Si veus que li falta gel, posa-li una mica més.
- 5 cl de tequila.
- 2,5 cl de triple sec que és licor de taronja. (Tipus Cointreau)
- 2,5 cl de suc de llima acabat d'esprémer i un trosset de llima per mullar la vora de les copes.
- Sal.
- Gels.
Sempre és el doble de quantitat de tequila que de triple sec i de suc de llima per la qual cosa és molt fàcil preparar un gran quantitat tan sol has d'utilitzar un got i per cada got de tequila afegir mig got de triple sec i mig got de suc de llima.
1. Començarem decorant les copes amb sal. Passa un trosset de llima per la vora de la copa perquè es mulli.
2. Posa abundant sal en un plat i posa la copa d'al revés damunt perquè quedi enganxada a la vora.
3. Esprem la llima per extreure el seu suc, pots utilitzar un premsador de llimes o una espremedora.
4. Fes a la coctelera uns gels fins a la meitat i aboca el suc de llima, el tequila i el triple sec. Tanca-i agita fins que la coctelera estigui ben freda.
5. Serveix el còctel margarida a les copes decorades, sense que caigui el gel.
Per a 1,5L de sangria:
- 1 ampolla de vi negre jove de 750 ml.
- 2 préssecs.
- 1 poma.
- 3 taronges de suc (també pots fer servir 2 taronges i 1 llimona, al gust).
- 1/2 branca de canyella.
- 1 llauna (330 ml) de gasosa (és opcional, però li queda molt bé).
- 2 cullerades soperes de sucre.
- 2 cullerades soperes d'aigua.
1. Esprem les taronges, cola el suc i posa-ho a la gerra on vagis a servir la sangria.
2. Afegeix el vi negre.
3. Agafa la poma i els préssecs: pela'ls, treu-ne el cor, tallar-los a dauets i posar-los també a la gerra.
4. Afegeix també la branca de canyella.
5. Ara dilueix el sucre en l'aigua, perquè a l'afegir-lo a la gerra es dissolgui perfectament i no quedi posat en el fons. Afegeix-lo a la gerra i remena-ho tot bé.
6. Ara deixa-la reposar a temperatura ambient unes 2 hores, perquè els sabors es fusionin i posa-me a la nevera fins al moment de servir-la.
7. Quan vagis a servir-la, pots posar-li la gasosa, i per refredar-però que no s'aigualeixi el millor és posar gel directament en els vasos dels comensals i abocar-hi la sangria perquè es refredi.
- 50 ml de rom blanc. També pots ometre l'alcohol.
- 125 ml de suc de pinya. Si tens liquadora també pots preparar-lo de forma casolana amb pinya natural.
- 75 ml de llet de coco. També pots utilitzar 1/4 de coco i 75 ml d'aigua.
- Glaçons de gel o gel picat / pilé.
- Unes rodanxes de pinya natural per decorar.
1. Si tens una liquadora, prepara un suc de pinya (que estigui ben madura) licuala i cola el suc.
2. Per preparar la llet de coco a casa has d'obrir un coco fresc, tirar la carn de 1/4 coco en una batedora juntament amb l'aigua de coco bugada i 75 ml d'aigua. Tritura-ho tot bé, cola-ho i ja tens la llet de coco.
3. Hi ha 2 opcions per preparar el còctel, una és en coctelera i una altra amb batedora de vas o robot:
En coctelera: Introdueix el rom, el suc de pinya, la llet de coco i el gel, tanca-i agita bé i ja tens la pinya colada llesta.
Utilitzant batedora de got: afegeix tots els ingredients (rom, suc de pinya i llet de coco) juntament amb uns glaçons de gel i tritura-ho tot junt fins que els glaçons hagin quedat picats i li donin a la pinya colada un efecte granissat.
4. Serveix-ho en gots amb una rodanxa de pinya per decorar.
- 45 ml de vodka.
- 15 ml de triple sec que és licor de taronja. (Tipus Cointreau)
- 45 ml de suc de nabius. Pots comprar ja fet o preparar-ho a casa.
- 15 ml de suc de llima.
- Gel.
- Unes rodanxes de llima o pela de taronja per decorar.
1. Si vols preparar el suc de nabius a casa només has de triturar-los amb una batedora de got i colar el suc.
2. Esprem la llima per extreure el seu suc, amb un premsador de llimes o una espremedora.
3. Omple la coctelera de gels i aboca-hi el vodka, el triple sec, el suc de llima i el suc de nabius. Tanca-i agita fins que la coctelera estiguin ben freda.
4. Serveix el còctel Cosmopolitan en una copa de còctel, sense deixar que caigui el gel.
5. Decora amb una tira fina de closca de llima i / o de taronja.
T'animes a preparar-ne algun? Fes-li una foto i etiqueta'ns a Instagram @optimusferreteria_es per veure-ho!
Consejos para la "hibernación" de tú piscina de exterior.
Veure més Opticonsells…Trucs, tutorials, idees per DIY, decoració…
T'has suscrit correctament